2de Nest Rossi
Recente Tweets

2de Nest Rossi

Voor het tweede nest van Rossi hebben we ook een reu uit Frankrijk gekozen. Omdat ik graag een reu wilde met mooie veldwerklijnen ben ik weer in Frankrijk uitgekomen. Ik ken de vader van deze reu en de grootmoeder van moederskant van de Europacup in Frankrijk in 2006. Ik was daar ook als deelnemer met Lance en heb beide honden toen gezien. Zeker van Tonga heb ik veel goeds gezien bij zijn kinderen in Nederland. Tonga is zelf ik al aardig op leeftijd, vandaar dat ik ben gaan zoeken naar een zoon van hem. De gekozen reu Elp wordt in Frankrijk vooral ingezet voor de praktische jacht en voor de wedstrijdvorm 'gibier tiré'. Dit zijn veldwedstrijden waarbij het gevonden wild ook wordt geschoten door de voorjager. De meeste wedstrijden zijn in het bos. In Frankrijk is daar elk jaar een competitie van in de verschillende regio's en die worden afgesloten met een finale waarbij de beste staande jachthonden van elke regio worden uitgenodigd. Elp heeft twee jaar op een rij aan deze finale deelgenomen. waarbij hij 1 keer op de 4de plaats is geeindigd.

Echt mooie foto's heb ik niet van Elp, de eigenaar had ze niet en zelf heb ik het geprobeerd toen we in Frankrijk waren voor de dekking. Helaas heeft Elp nooit geleerd om te gaan staan voor de foto en is daarbij ook nog eens erg bewegelijk. Geen goede omstandigheden voor mooie foto's dus. Een loopse teef in de buurt helpt dan ook niet. Elp is duidelijk niet in de wieg gelegd als showhond, maar als werkhond met een flinke dosis energie.

De combinatie voldoet ruimschoots aan het fokreglement van de Vizsla Vereniging. Er is dan ook een positief fokadvies afgegeven voor deze combinatie. Het inteeltcoëfficiënt over 8 generaties is 1,7% voor deze combinatie.  Hieronder een paar foto's van de toekomstige ouders ten tijde van de dekking en een overzicht van deze combinatie. De stamboom van de pups vindt u via de link in de link kolom, hier vindt u ook een link naar de pagina van Rossi.

 

Reu: Elp du Clos Saint Honore
Stamboeknr: LOF 6459
Geboren: 13 oktober 2009
Vader: Tonga du Clos de la baudeliere
Moeder: Arcane du Clos de Baume
HD: HD A
Ogen: Vrij van erfelijke oogaandoeningen, inclusief gonioscopie
Exterieur: Uitmuntend
Werk.:Veldwerk Open klasse Uitmuntend, Special GT Uitmuntend

Teef: Bella Rossi Buona Casa W’12
Stamboeknr: NHSB 2840570 (imp. Slowakije)

Geboren: 16 maart 2011
Vader: Int.NL.Du.Kamp. Sharmarkasch Lance W06,BDSSG07,CW08
Moeder: SK Champ. Dara Jantar Devil
HD: HD A, Botafw 0, Norbergwaarde 36, onvoldoende aansluiting
Ogen: Vrij van erfelijke oogaandoeningen, inclusief gonioscopie
Exterieur: Uitmuntend, Clubwinner 2012
Werk.: Veldwerk 1 x Goed, 2 x EV, 3x KNJV

  

Bent u op zoek naar een pup met de juiste werkeigenschappen neem dan snel contact met ons op.

info@szervusz-vizsla.nl