Recente Tweets
Documenten Lance
Gezondheid, werk en Show resultaten

Gezondheid:
HD: A, Norbergwaarde 40, geen botafwijkingen
ED: Vrij op alle onderdelen
Ogen: Vrij, incl. gonioscopie

Werk:
Diverse kwalificaties Jeugd, Novice en Open klasse in zowel voor als najaar.
Europees Res. Kampioen Veldwerk Coupe d'Europe 2011

Meerdere KNJV B diploma's
Praktijk jachthond

Show:
Meerder malen 1aste Uitmuntend, vele CAC's en CACIB's, derde plaats rasgroep, Clubkampioen, Winner en Bundessieger.
Nederlands, Duits en Internationaal Kampioen

Int.NL Duits Kamp. Sharmarkasch Lance W'06 BG07 CW08

 6 Juli 2004 - 13 Augustus 2014

Helaas hebben we kortgeleden onze grote vriend Lance in moeten laten slapen. Zijn lichaam wilde al een tijdje niet zo goed meer en toen daar ook nog eens kanker bij kwam hebben we besloten om hem verder lijden te besparen.

In Tranen

Samen gewandeld
Samen lief en leed gedeeld
Slaap zacht lieve vriend

Je rust is meer dan verdiend
In tranen laat ik je gaan

 

Dit is de pagina van Sharmarkasch Lance, een reu met een grote werkpassie. Een volbloed onder de honden, uren aan een stuk rennen door de velden en bossen. Heuvels op en af, met die sterke achterhand motor van hem. Later thuis een groot knuffelbeest, dat is Lance. 't is een bijzondere hond, en dat is-ie!!!
Lance heeft bewezen een echte Dual-Purpose vizsla te zijn, gezien zijn resultaten op het gebied van werk en show. Inmiddels is hij ook NL, Duits en Int. Kampioen.

Lance heeft diverse veldwerkkwalificaties behaald in de jeugd, novie en open klasse, zowel in het voorjaarsseizoen als het najaarsseizoen. Verder heeft hij verschillende KNJV B/C diploma's behaald. Op een leeftijd van 7 jaar heeft hij tijdens een Internatiale veldwedstrijd in Denemarken waar 10 landen uit Europa meededen een Uitmuntend behaald in de Open klasse. Tevens is hij daar Europees Res. Kampioen veldwerk Coupe d'Europe 2011 geworden.
Lance staat nog op de lijst van goedgekeurde dekreuen bij de Nederlandse Vizsla Vereniging, maar is enkel beschikbaar voor geschikte teven uit het buitenland.

 

 

Sharmarkasch Lance is Vice Europese Kampioen Fieldtrial Coupe d'Europa 2011

Tijdens de Coupe d'Europe in Denemarken heeft Sharmarkasch Lance op de eerste dag een Uitmuntend gelopen en een eerste plaats in zijn groep behaald. Na de tweede dag, waar hij een Uitmuntend voor zijn exterieur scoorde en een goed waterapport liet zien stond hij op een voorlopige eerste plaats. Op de laatste dag heeft hij ook goed gelopen en een fazant gevonden in de bieten, alleen ging het toen mis met de afwerking van het punt. Toch stond hij nog steeds op de eerste plaats bij de kortharen samen met een teefje uit Tjsechie, middels een barrage is hij tweede geworden en Vice Kampioen Coupe d'Europe 2011. Ook met het Nederlands Team hebben we een geweldige tweede plaats behaald en zijn Vice Team Kampioen Coupe d'Europe 2011 geworden.

 

Op de veldwedstrijden in Denemarken wordt even streng gekeurd als in Nederland, daarom zijn we extra blij met deze bevestiging van de veldwerkkwaliteiten van Lance. Zeker omdat de natuurlijke aanleg als staande jachthond enkel op een veldwedstrijd beoordeeld kan worden en dat eon belangrijk speerpunt gaat worden in onze fokkerij. Lance gaat nu van zijn welverdiende pensioen genieten en zijn beide dochters Rossi en Lola gaan het veldwerkstokje van hem overnemen. Hopelijk kunnen ze in de voetsporen van Lance treden.

datum: 30-aug-2011