Recente Tweets

Hieronder een aantal hoogtepunten/successen van onze vizsla's in 2013 tot 2015:

Jaarprijzen 2013 Rossi en Lola

KNJV B diploma voor Lola en Rossi

Veldwerk voorjaar 2013

Voor ons was het voorjaar van 2013 een teleurstellend veldwerkseizoen. Op de trainingen lieten beide dames echt mooie dingen zien dus ik had goede hoop dat dit er op de wedstrijden uit zou komen. Maar helaas, beide dames waren net loops geweest en flink schijndrachtig, waardoor de aandacht er niet bij was en ze niet lieten zien wat ze wel kunnen. Verder werkte de kale velden door het slecht weer niet mee, nu waren de vele hazen zichtbaar, waar vooral Rossi erg veel last van had. Gelukkig waren er wel een paar andere Vizsla's die succesvol waren en er voor mij toch nog een goed seizoen van maakte. Dit waren twee zonen van Lance uit hetzelfde nest als mijn Lola. Heel erg leuk om te zien dat Lance zijn veldwerkeigenschappen zo goed doorgeeft aan zijn kinderen. Veel dank ook aan de eigenaren van beide reuen omdat ze de moeite nemen om met hun honden te trainen en ze ook te laten zien op de veldwedstrijden. 

 

KNJV B-diploma voor Lola en Rossi

Ook dit jaar hebben we weer enkele KNJV wedstrijden gelopen. Vooral omdat Lola nog geen B-diploma had en Rossi het apporteer werk helemaal geweldig vindt. Lola had ik enkel voor de wedstrijd in Haaften ingeschreven en Rossi voor Haaften en Voorst.

Op de wedstrijd in Haaften, welke georganiseerd was door de Vizsla vereniging behaalde beide dames een B-diploma. Rossi behaalde zelf nog een tweede B-diploma in Voorst met maar liefst 71 punten. Volgend jaar gaan we beslist met Rossi verder trainen voor de MAP en wellicht in de toekomst ook voor een KNJV A diploma. Ze wil zo graag voor me werken en is erg betrouwbaar in haar werk wat erg prettig trainen is moet ik zeggen. Lola vind het apporteren ook wel leuk zeker als er water bij komt kijken, maar niet genoeg om er mee verder te trainen. Ik denk dat ik haar meer plezier doe door met haar te blijven veldwerken.

 

 

 

11 november 2013

Was vorige week Lola al loops, vanaf maandag 11 november doet Rossi met haar mee. De dames doen echt alles samen, het lijkt nu wel een verliefd stel.  Nu is het aftellen naar de eerste dekking. Ik ga met Rossi naar de dierenarts voor progesteron meting omdat  ze altijd erg lang loops is en ik zeker wil zijn dat ik op de meest gunstige dag bij de dekreu sta. Dit ook omdat het voor beide de eerste keer is en dan is een teefje wat goed loops is wel zo prettig.

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27-29 november 2013

Na twee keer te zijn wezen prikken voor de progesteron, waar het de tweede keer aardig aan het oplopen was, ben ik op woensdag 27 november voor de eerste keer naar de dekreu gereden. Toch altijd spannend of het wil lukken aangezien het voor beide de eerste keer was. Gelukkig wist Clifford al snel waar Abraham de mosterd haalde en was de eerste succesvolle dekking een feit. Thuis kon ik ook wel aan Rossi's gedrag zien dat ze er klaar voor was. Op vrijdag 29 november nog een keer terug geweest voor een tweede dekking en ook deze verliep probleemloos. Clifford was erg blij om mij en Rossi weer te zien. :) Clifford is een leuke enthousiaste reu met een open en vrolijk karakter. Het was mooi om te zien dat bij beide het natuurlijk instinct er nog zo goed in zit. Voor de dekking liet Rossi, Clifford even flink zijn best doen om haar te veroveren en na de dekking moest ze hem weer even op zijn plaats zetten. Dit alles natuurlijk op een leuke speelse manier. Daarna was er rust en konden we binnen op ons gemak thee drinken.  

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Veldwerk kwalificatie in de Amateur CAC klasse in Belgie voor Lola
Op zaterdag 19 april zijn we naar een Amateur veldwedstrijd in Ploegsteert, België geweest met Rossi en Lola. Een geweldige wedstrijddag gehad, fantastische velden met meer dan voldoende wild. Wel enorm veel hazen, maar gelukkig ook een mooie patrijzen stand. Ik was eerst aan de beurt met Rossi, die deed het zeker niet onverdienstelijk maar ze had zoals de meeste honden veel last van de hazen in haar veld. Na de vierde haas was ze voornamelijk op zoek naar hazen en liep ze er aan het einde van haar beurt er een koppel patrijs uit. Aan het einde van de dag was ik aan de beurt met Lola. Het was tot dan toe geen enkele hond gelukt om een punt te maken op patrijs. Buiten de vele hazen was het ook nog een koud en stond er een noordenwind, dat alles maakt het voor de honden erg moeilijk.

Ik had er dan ook niet veel vertrouwen in toen ik met Lola het veld inliep. Ik was dan ook aangenaam verrast dat ze vanaf het begin meteen goed ging jagen met hoge kophouding. Ze was nog even afgeleid door een warme plek waar een patrijs weggegaan was bij de vorige deelnemer. Maar gelukkig ging ze al vrij snel weer brutaal het veld verder afzoeken en was duidelijk op zoek naar patrijs. Na een keer voorgestaan te hebben waarbij niks los kwam en ik haar opnieuw in gezet heb, kwam ze al vrij snel in de verwaaiing van patrijzen. Ze maakte een mooi ârret en stond prachtig voor met hoge kophouding. Ik er naar toe en samen konden we de patrijzen laten vliegen. Ik zag ze in eerste instantie niet wegvliegen omdat ze op het randje van de wintertarwe en een geploegd veld zaten en ze over de zwarte grond wegvlogen, maar aan de reacties vanaf de kant begreep ik dat er wat opvloog. Toen ik ze zag heb ik meteen geschoten, daarmee claim je het gemaakte punt. Lola bleef daarbij ook nog mooi steady. Daarna moest ze haar tijd nog volmaken,  Lola ging verder met het veld afjagen en maakte daarbij  mooie grote slagen. Daarbij stak ze ook een paar keer recht naar voren. Waarschijnlijk omdat ze lucht had van een haas, maar op mijn fluit kwam ze terug en kon ik haar weer verder sturen. Omdat ze tijdens haar loop nog wat rommelig was, ze maakte een enkele bocht terug naar mij en was zo nu en dan met voet verwaaiing bezig vonden de keurmeesters dat ze niet meer konden geven dan een kwalificatie 'Goed', het was tenslotte wel een veldwedstrijd op CAC niveau. Het parcours van Lola is nog erg jeugdig, maar zei de keurmeester, ze heeft zeker wel talent. Lola was daarmee de enige geklasseerde hond uit een groep van 14 honden.

Het was zeker geen slecht voorjaarsseizoen met twee kwalificaties in 3 wedstrijden voor Lola en mij. :)

 


Veldwerk kwalificatie in de Novice klasse voor Lola

Afgelopen zaterdag heeft Lola haar eerste veldwedstrijd van dit voorjaar in de Novice klasse gelopen. Dat dit meteen resulteerde in een kwalificatie was een hele mooie opstekker. Ze kreeg een fantastisch veld toegewezen met Luzerne. In dit veld zat meer dan genoeg wild, ze had 4 fazanten en een haas in haar stuk van het veld. Daarvan heeft ze 3 fazanten voorgestaan en 2 punten gemaakt, ook na het punt was ze gelukkig redelijk steady en haar veldaanpak was zeker na het eerste punt meer dan goed. Omdat de keurmeester er zelf de 4de fazant uitliep kreeg Lola een kwalificatie 'goed' en is ze 3de geworden.